27 de junio de 2015

Bioko

Bioko /Marc Pastor
Amsterdam
2013














Fa uns dies que vaig acabar el llibre i només puc dir que és una història increïble. No he anat al ritme desitjat però ho he gaudit molt que és el més important. La veritat és que m'esperava més fantasia i ha resultat ser mes històrica tot i que l'element fantasiós hi es present. Inevitablement la comparava amb la novel·la anterior de l'autor i la veritat es que no tenen res a veure.

La història comença amb els negocis bruts d'en Moises Corvo que el porten al desterrament a l'illa de Fernando Poo o Bioko com l'anomenen els nadius. En el viatge ja comença a veure les diferències entre blancs i negres i entre classes. Però ell aprofita per establir els seus primers contactes que l'ajudaran a sobreviure més tard i una vegada arriba a l'illa comença a veure que res és com sembla a primer cop d'ull. La trama està situada al segle XIX, en els inicis de colonització de l'illa per part d'espanyols i d'anglesos. 


No vull explicar-vos res mes de la història per no desvelar res, només diré que és tan real que he patit un munt amb totes les injustícies que passen, sobretot hi ha molta violència contra el més dèbil. No només de part dels europeus sinó entre les tribus també es practica aquesta violència injusta per demostrar qui és el més fort. Tot i que els europeus són molt més cruels i ho justifiquen dient que els altres són unes besties, tot perquè no fan els que ells volen.

Tots els personatges tenen moltes contradiccions i els veus evolucionar i triar uns camins que no sempre són gaire bons però que s'ajusten als seus principis. El personatge protagonista és Moises Corvo tot i que al final perd aquest protagonisme i es desdibuixa cedint-ne una part a d'altres personatges com Surgata, Rosario o Judas Malthus. 

La part final és la que més m'ha agradat de tota la història ja que barreja les creences tribals de l'illa amb la fantasia fent molt original el desenllaç. 


Bé heu de llegir-lo perquè sorprèn tant o més que l'anterior, la veritat és que no sé com se li acudeixen aquestes trames a l'autor. Crec que aniré acabaré llegint tots els seus llibres. 
I vosaltres us animeu a anar de vacances a Bioko??

Valoració: 8/10



No hay comentarios:

Publicar un comentario

No te vayas sin dejar un comentario. Sirven para mejorar y sobretodo para conocernos :).