14 de marzo de 2014

Contes divertits


El parèntesi més llarg /Tina Vallès


Ja he llegit el segon llibre del repte!
Es tracta d'un recull de contes sobre coses les coses més quotidianes del món, com fer la llista de la compra, estendre la roba, anar a comprar 4 coses al supermercat, esperar el metro, i altres que formen part de les nostres vides com anar a un enterrament o anar de part. 
He de confessar que el primer conte no em va agradar, no li vaig trobar la gràcia, ni la ironia enlloc i vaig pensar que com tot el llibre fos així no me’l podria acabar. Però per sort els altres contes són més divertits, sobretot el segon que és la relació d'una mare i un fill d'entre 20 a 30 anys, que es volen instal·lar connexió a Internet, em va fer gràcia els comentaris de la mare, perquè són els típics de les nostres mares. 
També em va fer gràcia el d'una dona gran que oblida les claus dintre de casa en ple estiu quan els veïns són fora de la ciutat. Però el més divertit per mi és el un d'una noia que espera a la cua del súper i va imaginant-se la vida dels altres en relació al que compren.
Són situacions que ens podem trobar però explicades amb molt gràcia.
És un llibre per quan necessites histories fresques sense aprofundir en personatges, ni situacions. Però que reflecteixen molt bé la realitat que ens envolta.



El llibre ha guanyat el premi Mercè Rodoreda de contes i narracions, es tracta d'un premi convocat per Onmium Cultural i la Fundació Enciclopèdia Catalana i editat per l'editorial Proa. El seu propòsit es donar a conèixer a escriptors en llengua catalana.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

No te vayas sin dejar un comentario. Sirven para mejorar y sobretodo para conocernos :).